Waarom je langer leeft met sterke benen

Waarom je langer leeft met sterke benen


Hoe worden we fit en gezond oud? De Netflix serie Blue Zones werpt een verrassende blik op deze vraag. Plekken op aarde waar mensen echt oud worden, de zgn. Blue Zones, hebben veel gemeen. Plant-based voeding, regelmatig bewegen en stress beperken herkennen we wel. Het levensbelang van sociale contacten, deel uit maken van een hechte vriendenkring of familie en actief zijn in je gemeenschap is nieuw. Die voegen jaren aan je leven toe terwijl eenzaamheid het tegenovergestelde doet.

Hoe helpt de fit20 training daarbij? De training verzekert dat je vrienden kan blijven bezoeken. Dat je vrijwilligerswerk kan doen. Een avond kan staan tijdens je koorrepetitie. Dat je gemakkelijk kan blijven opstaan uit je stoel en met je kleinkinderen kan ravotten. Waarom? Je spierkracht, en met name de kracht in je beenspieren vormt de basis van een actief sociaal leven.

Maar je moet daarvoor wel, letterlijk, tegenwicht bieden aan de automatische spierafname die alleen maar harder gaat naarmate je ouder wordt. De fit20 training doet precies dat. Hoe goed wandelen, dansen, fietsen of zwemmen ook voor je zijn, het geeft je beenspieren niet voldoende tegengewicht om echt sterker te worden. De fit20 Leg Press in combinatie met de trainingstechniek doet dit wel. Op een veilige blessure vrije manier. Sterke benen gegarandeerd.