Trainen zonder omkleden of douchen bij fit20 Medemblik

Tijdens de fit20 training ga je niet transpireren. Het apparaat is op hoge weerstand ingesteld en je traint op een laag tempo. Het lage tempo in combinatie met een omgevingstemperatuur van 17°C zorgt ervoor dat je geen zweetprikkel aan je lichaam doorgeeft. Al je energie gebruik je om jouw topprestatie te leveren. Geen gedoe met omkleden en douchen: je traint gewoon in je dagelijkse kleding.


fit20 kost dus heel weinig tijd, is op afspraak en je hebt geen gedoe met omkleden of je sporttas inpakken. Zo is er altijd een geschikt moment om te trainen, voor, na of tijdens je werkdag. Dit maakt fit20 ook heel geschikt voor mensen die zich niet op hun gemak voelen in een sportschool douche, kleedkamer, of in sportkleding.

Omkleden en douchen niet nodig

Veel mensen denken dat je jezelf in het zweet moet werken om een topprestatie te leveren. Dat dit niet nodig is, ervaar je tijdens de fit20 training. Die is zeer intensief, geeft een enorme gezondheidsprikkel, verbetert je lichaam op allerlei manieren maar je sporttas mag je thuis laten!

Trainen zonder zweten

Vanwege de fit20 trainingsmethode en de speciaal gekoelde omgevingstemperatuur in de fit20 studio’s is omkleden en douchen niet nodig. Je bent geen energie kwijt aan temperatuurregulatie. Zo gaat al je energie naar je inspanning en kom je werkelijk in een vetverbranding.

Je lichaam gaat vrije vetzuren verbranden als je glucose voorraad (glycogeen) uit je spieren op is. Er is geen snellere manier om je glucose voorraad op te maken dan de zeer intensieve fit20 training. Dit zorgt er bovendien voor dat de gevoeligheid van je insuline receptoren toeneemt. Als je daarnaast oplet wat je eet is het makkelijk om de hele dag in een vetverbranding te blijven. Transpireren speelt daarbij geen enkele rol.

Trainen in je (mantel)pak

We proberen je wekelijkse fit20 training zo laagdrempelig mogelijk te maken. Je bent geen tijd kwijt aan sporttas pakken, omkleden, douchen of sportkleding wassen. Trainen kan gewoon ik je pak, jasje uit en das los. Of in je vrijetijdsoutfit: wat je die dag draagt daar train je in. Je transpireert niet dus je kan je training heel makkelijk tijdens je (werk)dag inplannen.

Ontdek alles over fit20